Studying the stone

Kunstenlab
30-10 t/m 05-12-2021


“Een steen lijkt een van de meest vaste gegevens van de wereld om ons heen. Een stukje van de aarde, een zwaar, betrouwbaar en vast ding om vast te pakken. Maar uiteindelijk zal zelfs de zwaarste steen slijten, eroderen door wind of water en uiteindelijk tot stof en zand vergaan. zo is de steen uiteindelijk door al het andere, een gebeurtenis, altijd in wording.”
Documentatie: Aalt van de Glind en Koen Kievits

Mist & Materie
WESTEND Projektruimte
04-02 t/m 25-02-2022Lisa onderzoekt de zichtbare en onzichtbare werkelijkheid middels analoge fotografie. Haar fotografisch werk verwijst naar het waargenomen werkelijke als een verstilling in de tijd.  

Door elementen uit de fotografische beelden in materiaal uit te werken, ontstaat een verwezenlijking van beeld naar materie; van tijd naar tastbaarheid. Voor het maken van deze materiele vertalingen, zijn verschillende technieken gebruikt, zoals onder andere glas-in-lood, cyanotypie en textiel knoopwerk. De totale serie van getoonde werken vormt een spel van lagen, doorkijkjes en herhalende patronen, waarin de materialen in de ruimte en de fotografische beelden in vorm en materie naar elkaar blijven refereren.
Chromosphere II 


 


Kunstenlabsteeg
3x1 m
30-10 t/m 05-12-2021


Chromosphere is een sitespecific muurschildering. Dit project gaat over de kleurbeleving, het effect van de zon, de verandering en het ritme wat hierdoor plaatsvindt. Voor de schildering is gebruik gemaakt van fotochemische pigmenten die verkleuren bij blootstelling aan zon en uv licht. 


                                                                                                                Documentatie: Aalt van de Glind

The fate of orange trees 

ALL INN Graduates
31-03 t/m 09-04-2021 

2.44 x 2.44 x 0,20 m 


A tree contains a certain soul and energy, it is alive.

A blind man cannot see a tree.

When a tree is cut down the soul is gone and only the wood remains, the materiality of this tree, its dead body.

But it is only then, that the man can perceive and feel what the tree is actually like.

How the stem splits into branches, leaves

The structure of the bark, the delicacy of its twigs.

The blind man has the power to keep the soul of the tree alive after it has become wood.

Chromosphere I 
Nachtexpo
04-06 t/m 30-06-2021


Dit sitespecific werk legt door middel van verandering in kleur, de aandacht op de langzame verandering tussen dag en nacht.

De kleurnuances in het werk zien er op ieder moment van de dag anders uit, afhankelijk van de positie van de zon.

Na zonsondergang ontstaat er door middel van een artificiële lichtbron een nieuw en sneller ritme, als een ademhaling in kleuren.Documentatie: Aalt van de Glind